کارآفرین کیست؟
واقعا کارآفرین کیست؟ واژه کارآفرین یکی از آشناترین واژهها برای عموم است. اما افراد بسیاری معنای این واژه را به صورت درست درک نکردهاند و آنرا با اشتغال آفرینی اشتباه میگیرند.
اشتغال آفرینی در اصل شاید ریسک چندانی نداشته باشد و با تبدیل یک ایده به عمل فرصت شغلی برای چندین نفر ایجاد کند. اما کارآفرینی ممکن است موقعیت شغلهای زیادی را به خطر بیاندازد و باعث رکودشان شود.
مانند تاکسیهای آنلاین که موقعیت آژانسهای تلفنی را به خطر انداخته.
کارآفرین در ایدههای خود یک نوآوری خاص باید داشته باشد. نوآوری در زمینه یک محصول جدید، در ارائه یک خدمت، در رضایت مشتری و…
در واقع کارآفرین کسی است که توانایی تشخیص و ارزیابی فرصتهای کسبوکار را دارد و میتواند منابع لازم را جمع آوری کرده و از آنها بهره برداری نماید.
فردی که کارآفرین نامیده میشود باید توانایی ریسک پذیری به خصوص ریسک مالی را داشته باشد و بر این نکته واقف باشد که هر ایده به موفقیت نمیرسد.
کارآفرین برای به تحقق رساندن ایده خود از قدرت ریسک پذیریاش استفاده میکند و برای همین داشتن این ویژگی برای یک کارآفرین الزامی است.
کارآفرین کسی است که؟
– خود اشتغالی و دیگر اشتغالی ایجاد کند
– ارزش افزوده ایجاد کند.
– محصول یا خدمات جدید به وجود آورد.
– خلاقیت و نوآوری کاربردی داشته باشد.
– با خطرپذیری، فعالیتهای تولیدی و اقتصادی انجام دهد.
– نیازها را شناسایی و آنها را برآورده سازد.
– فرصتها را به دستاوردها تبدیل کند.
– منابع و امکانات را به سوی هدف هدایت کند.
– برای تقاضاهای بالفوه محصول بیافریند (پیش بینی در عرضه ئ تقاضا).
– ایده خلاق را به ثروت تبدیل کند.
لزوماًنمیتوان گفت که همۀ کارآفرینان موفق هستند و در سطح بالایی قرار دارند. کارآفرینانِ موفق، چند ویژگی رفتاری دارند که آنها را از سایرِ کارآفرینان، متمایز میکند. ویژگیهایی که ممکن است به صورت کم و بیش، در وجود هر کدام از کارآفرینان یافت شود و برعکس، امکان دارد تمام آنها در برخی از صاحبان مشاغل وجود داشته و بر آنها تأثیرات بسیارخوبی بگذارد و باعث میشود در کار خود پیشرفت کنند و موفق شوند.
این ویژگیها در زیر آورده شده است:کارآفرین کیست؟
داشتن تمایل و علاقه:
برای موفقیت در هرکاری، وجود علاقه و کشش قوی، نسبت به آن کار ضروری است. قطعاً اگر انسان نسبت به کاری که انجام میدهد رغبتی نداشته باشد، هیچ پیشرفتی در آن کار نخواهد داشت. وجود علاقه نسبت به فعالیتِ در حالِ انجام، باعث میشود انسان به طور ناخودآگاه، از تمام تلاش خود استفاده و همواره به دنبال کسب تجارب و اطلاعات بیشتر در زمینه خود باشد.
مثبت اندیشی:
فردی که در رأس یک سازمان قرار دارد، الگویی برای دیگران نیز میباشد و رفتارهای او، ناخودآگاه، تکثیر میشود.
به همین خاطر، رفتارهای یک کارآفرین، نقش مهمی در رشدِ فعالیت او دارد و برای کنترل رفتارهایش، مثبت اندیش بودن، اولین قدم است. فردی که دیدِ مثبتی نسبت به کار، زندگی و خودش دارد، هرگز تسلیم ناامیدی و شکست نمیشود و همواره به فکر آینده هست و هرگز در گذشته زندگی نمیکند. از موقعیتها و شرایطی که به نظر عموم، سخت است و مانع به حساب میآید، به صورت بهینه استفاده میکند و به خود اجازه هیچگونه بدبینی و ناامیدی نمیدهد تا ذهنش، برای خلقِ ایدههایِ جدید و برنامهریزی برای توسعه کارشان، آزاد باشد.
مسئولیت پذیری و تعهد:
احساس تعهد و مسئولیت پذیری، نه تنها در کارآفرینی، بلکه در تمام کسبوکارها، از شروط موفقیت است و جزو پایههای اصلی محسوب میشود. تعهد باید نسبت به باورها، کار و فعالیتها، کارمندان و ایدههای شغلی وجود داشته باشد. تلاش و سختکوشیِ مؤثر، لازمه موفقیت است و مسئولیت پذیر بودن، تلاش را به همراه خود دارد.
شکیبایی:
یک کارآفرین برای زود به نتیجه رساندنِ کارش، تلاش میکند؛ اما عجله نه! صبر و تعهد، در کنار یکدیگر، قرار میگیرند و آن دسته از کارآفرینانی که با صبر، شکیبایی، طبقِ برنامهریزی و به صورت پیوسته به فعالیت خود ادامه میدهند، به موفقیت خواهند رسید.
پشتکار:
هیچ موفقیتی، یک شبه به دست نیامده و تمام کسبوکارها، بعد از افت و خیزهای بسیار، توانستهاند موفقیتی کسب کرده و برای خود، جایگاهی بگیرند. مشکلاتی که در بین مسیر به وجود میآید، برای فردی که پشتکار دارد، تلنگری است برای تلاش بیشتر. اگر با وقوع هر مشکل، یک قدم به عقب برگردیم، نه تنها موفقیتی در انتظارمان نیست، بلکه فعالیت ما رو به نابودی خواهد رفت.
اراده:
یکی از ویژگیهای بارزی که کارآفرینان باید داشته باشند، اراده و عزمِ راسخ است
که انرژی و تعهد را نیز ایجاد میکند. فردی که به ایده خود و آینده یِ آن مطمئن است و باور دارد به موفقیت میرسد، به هیچ یک از ایدههای جدید، فرصتها و پیشنهادهای شغلی دیگر، توجهی ندارد و روی هدف خود مُصمّم است؛ تا حدی که مخالفتِ نزدیکان و آشنایان نیز، نمیتواند در ارادۀ آهنینِ آنان، خللی وارد نماید؛ بلکه، مخالفتِ دیگران نیز، با دیدنِ این قطعیت، برطرف میشود.
انگیزه:
انگیزه، یکی از محرکهای اصلی، برای رسیدن به موفقیت در هر کاری محسوب میشود. داشتنِ انگیزه، اولویتهای انسان را در کارهایش مشخص میکند و کاری که در اولویت قرار بگیرد، به مفهوم آن است که انگیزه برای آن بیشتر بوده است. برای کارآفرینان، این اولویت، هدف و ایده خودشان است که با انگیزه زیاد، رویِ به نتیجه رساندنِ آن، متمرکز هستند.
تمام ویژگیهایی که در بالا گفته شد، به یکدیگر متصل هستند و نبودِ یکی از آنها، باعثِ کند شدنِ روندِ فعالیت، خواهد شد.
حال به سوال کارآفرین کیست؟ میتوانیم چنین پاسخ دهیم: علاوه بر اینکه کارآفرین را به عنوانِ یک مبتکرِ خلاّق، معرفی میکند،بلکه باعث میشود همگان آنها را بهعنوانِ مدیری توانا که توانایی رهبریِ یک شغل را دارد، بشناسند.
وبینارهای پژوهشگرانموفقپویا رو دنبال کنید.