حساسیت
جورابهای کثیف روی زمین، بطری شیر خالی داخل یخچال، حولههای خیس روی تختخواب، همه و همه نمونههایی از مواردی است که از نظر یکی از طرفین مسئلهای نیست اما دیگری را تا سر حد مرگ عصبانی و دیوانه و پر از حساسیت میسازند. چنانچه همسر ما یکی از این کارها را که متأسفانه تعدادشان هم کم نیست انجام دهد عصبانی میشویم و از کوره در میرویم. چنانچه خیلی خوششانس باشید همسرتان دستکم روی یکی از این حساسیتهای شما انگشت خواهد گذاشت. شما نیز در انجام یکی از کارهایی که همسرتان را عصبی و دیوانه میسازد مهارت کافی داشته و استادی تمام عیار خواهید بود.
شما و همسرتان جداگانه موارد زیر را مطالعه کنید و از میان آنها ده موردی را که بیش از بقیه شما را ناراحت و عصبانی و دچار حساسیت میکند انتخاب کنید و بهترتیب درجه اهمیت در جدولی بنویسید. میتوانید حساسیت ها و موارد شخصی و جداگانۀ خود را نیز اضافه کنید.
-
موی داخل کاسهی دستشویی.
-
خمیردندان داخل کاسهی دستشویی.
-
حولههای خیس روی زمین یا رختخواب.
-
صدای انگشت شکستن.
-
امرونهی، بکننکن، دستورهای راهنمایی رانندگی از طرف دیگران وقتی شما رانندهی ماشین هستید.
-
کانال تلویزیون را مرتب عوض کردن و از این کانال به آن کانال رفتن.
-
با دهن پر از غذا صحبت کردن.
-
لیوان را بدون زیر لیوانی روی میز گذاشتن.
-
بازکردن و خواندن نامهای که مربوط به شماست.
-
وسط حرف دیگران پریدن.
-
بطریهای خالی را داخل یخچال گذاشتن.
-
ناخن جویدن.
-
روزنامهخواندن، کتابخواندن، تلویزیوننگاهکردن، به هنگام حرف زدن دیگران.
-
حرف زدن دیگران با شما وقتی مشغول مطالعه کردن و یا فیلم دیدن هستید.
-
با لحن بچهگانه با بزرگسالان صحبتکردن.
-
شلخته بودن، آشغال ریختن.
-
ظرفهای کثیف داخل ظرفشویی، باقی ماندن ظرفهای کثیف داخل ظرفشویی تا صبح.
-
گردوخاک روی مبلمان و اثاثیه.
-
شوخیکردن، بذلهگویی.
-
آدامس جویدن.
-
صدای آدامس جویدن دیگران.
-
کلاه پوشیدن زیر سقف (داخل خانه)
-
کارت تشکر دریافت نکردن
-
دیرآمدن، دیررسیدن.
-
جواب ندادن به تلفنها.
-
انتقاد و سرزنش از جانب دیگران آن هم دربارۀ مسائل و موضوعهایی که برای شما مقدس و مهماند (دین، مذهب، سیاست، ورزش و…)
-
دیر حاضر شدن شام، حاضر نبودن شام هنگامی که خسته از سرکار به خانه میرسید.
-
تلویزیون تماشا کردن هنگام غذا خوردن.
-
تلویزیون داخل اتاقخواب.
-
غذاخوردن در اتاقی بهجز اتاق غذاخوری و یا آشپزخانه.
-
تلفنزدن یا تلفن جواب دادن وسط شام.
-
ناخنهای کثیف کوتاه نشده و سوهان نخورده.
-
ناخن ریختن روی زمین.
-
سوت زدن.
-
گیر دادن و اصرار بر روی یک حرف یا مسأله.
-
با رادیو ضبط همخوانی کردن.
-
پا روی مبل گذاشتن.
-
پا دراز کردن.
-
سیفون توالت را نکشیدن.
-
در خمیردندان را باز گذاشتن.
-
در بطریها و پارچها را نبستن یا شل بستن.
-
صندلی مخصوص توالتفرنگی را پایین نیاوردن.
با فهمیدن اینکه شریک زندگی شما، روی چه مواردی حساسیت دارد و باعث اعصابخوردی و ناراحتیش میشود تلاش کنید تا از آن رفتارها و عملکردها دوری کنید؛ این کار سبب میشود آرامش و راحتی بیشتری در کنار یکدیگر داشته و از اینکه به خواستههای همدیگر احترام میگذارید خشنود و راضی باشید.
زندگی روزمره و شیوۀ زندگی، تفکر و تأمل دربارۀ پاسخهایتان.
ازدواج و زندگیمشترک فقط روز عروسیتان نیست. در واقع زندگی واقعی پس از روز عروسی شروع شده و تکتک روزهای عادی، معمولی و پیشپا افتادۀ باقی زندگیتان را نیز شامل میشود. زندگی واقعی تشکیل شده از همان فعالیتهای تکراری، خستهکننده و کاملا روحفرسا که هر از چندگاهی با درامهای ناراحتکننده و دردناک و رویدادهایی خندهدار و شاد نیز همراه میشود. تعجب برانگیز است که چرا عروس و دامادها وقت خود را صرف این موضوع پیشپا افتاده و کماهمیت میکنند که چه گلهایی برای سفرهعقدشان سفارش دهند تا دربارۀ این مهم صحبت کنند که هریک از آنها کدامیک از وظایف و مسئولیتهای خانه را عهده دار شود. میزان تفاهمی که با همسر خود دارید هنگامی بیش از هر زمان دیگر نمود پیدا میکند که وقایع ساده و پیشپا افتاده و نیز وظایف و کارهای روزمره را به خاطراتی شیرین و بهیادماندنی بدل سازید. فقط وقتی میتوانید از عهدۀ چنین امر مهمی برآیید که از این حقیقت آگاه باشید. این پیوند و کانون شماست که قادر است میان این دو تفاوتهای مهمی را رقم بزند. ممکن است صحبتکردن دربارۀ اینکه چهکسی آشپزی خواهد کرد و چهکسی ظرفها را خواهد شست بی اهمیت، پیشپا افتاده و یا حتی احمقانه جلوه کند. اما همین پرسشها در دراز مدت موفقیت و خوشبختی شما را در زندگی و ازدواج تضمین خواهد کرد. دلائل این ادعا در زیر بیان شده است.
مسائل کوچک و پیشپا افتاده و بیاهمیت روی هم جمع شده و به مسائلی بزرگ و مشکلتر تبدیل خواهد شد. بسیار تأسفبرانگیز است که چگونه مسائل سادهای از قبیل اینکه چهکسی آشغالها را بیرون ببرد قادر است صدمه و لطمههای جبرانناپذیری به برخی خانوادهها و ازدواجها وارد کند. خیانت، متارکه، جدایی و حتی طلاق مسائلی نیست که فقط به سبب یک تفاوت، اختلافنظر و اختلافسلیقهی ساده بهوجود آمده باشد. این موارد معمولا از جمع شدن و انبار شدن خشمها، انزجارها و مخالفتهای کوچک و بزرگ و حل و فصل نشدهای است که سرکوب شده و با گذشت زمان روی هم انبار شده است. برای پاسخدادن به سؤالهایی که میتواند به شناخت دو طرف و میزان تفاهم آنها کمک کند، وقت بگذارید و انرژی صرف کنید، اینکار به شما و بقای رابطهتان کمک بزرگی خواهد بود. میبایست به وضوح هریک از وظایف و مسئولیتهایی را که مایل به انجام دادن آنها هستید تعریف و تعیین کنید.
موفقیت، بازدهی و کارآیی یک لشکر نظامی در گرو اتحاد و همکاری مشترک گردانهای مختلف آن است. همچنین موفقیت یک گروه و دستۀ نظامی به همکاری تکتک سربازهای آن گروه یا دسته بستگی دارد. چنانچه هر سرباز مسئولیتها و وظایف خود و نیز مسئولیتها و وظایف دیگران را به خوبی بداند و سپس این دو با مسئولیتپذیری و وظیفهشناسی کامل با یکدیگر متحد و متفق شوند و همکاری کنند موفقیت و پیروزیشان حتمی خواهد بود. زوجهایی که همین شیوه را در زندگی زناشویی و ازدواج خود بهکار گیرند خوشبخت و موفق خواهند بود. چنین زن و شوهرهایی دید روشن و واقعبینانهای از مأموریت خود در زندگانی دارند و به خوبی میدانند که هریک میبایست چه کار کنند. بدون این تمرکز و وضوح مجبور خواهند بود با یکدیگر دعوا کنند و در نهایت خواهند دید که وقت بیشتری صرف مشاجره و دعوا کردهاند تا حل و فصل اختلافهایشان.
بهخاطر داشته باشید که یک همسر خوب و مناسب میتواند هماتاقی شلخته و نامرتبی باشد. میبایست قبل از ازدواج در اینباره که هریک از شما چگونه وظایف و کارهای شخصی خود را انجام دهید صحبت کنید. در اینصورت از میزان تفاهم واقعی خود آن هم نه بهعنوان عاشق و معشوق بلکه دو هماتاقی مطلع خواهید شد. ممکن است در مورد مسائلی نظیر دین و مذهب، روشهای تربیتی بزرگ کردن فرزندان، مسائل مادی و اقتصادی اتفاق نظر و هماهنگی داشته باشید اما از این موضوع که همسرتان تنبل و شلخته است تا سرحد مرگ عصبانی شوید و یا این عادت همسرتان را که تعطیلات آخر هفته فقط روی کاناپه بخوابد و تلویزیون تماشا کند نتوانید تحمل کنید.
عروسی فقط یک روز است اما زندگی مشترک روزهای بیشماری تا پایان و انتهای زندگیتان را در بر خواهد گرفت. با گذشت زمان شما و همسرتان عادتها و علاقههایی را در یکدیگر کشف خواهید کرد که شما را دیوانه خواهد کرد. بنابراین به فکر این باشید که قبل از ازدواج یکدیگر را تا حد امکان بشناسید و با جزئیات راجع به واکنشها، علایق، خواستهها و… از همدیگر سؤال کنید.
منبع: ۱۰۰۱ سؤال قبل از ازدواج – حساسیت
نوشتۀ: مونیکا مندزلیس – حساسیت
صفحه اینستاگرام ما – کلیک کنید
بیشتر بخوانید.