مهارتها تشکیل شده از آموزههایی هستند که فرد با کسب آنها در انجام امور تبحر پیدا میکند.
هر کاری مهارت مخصوصی دارد که با فراگرفتنش فرد متخصص آن کار میشود و توانایی پیدا میکند تا راجع به آن کار نظری بدهد و یا در آن زمینه مشغول به فعالیت شود.
توانایی گسترش ذهن و تلاش برای یادگیری مادام العمر برای پیشرفت از آنچه که فکر میکنید مهم تراست. از یادگیری مادام العمر مأیوس نشوید. هیچوقت. تحقیقات نشان میدهد یادگیری مادام العمر خیلی مفیدتر از مهارتهایی است که به دست میآورید. یک مغز تحریک شده و به چالش کشیده شده بیشتر از هر زمانی، میتواند کلید یک زندگی پر جنب و جوش بعد از این باشد.
در مورد یک مسئله صرفاً داشتن دانش کافی نیست بلکه بعد از یادگیری لازم است تجربه کنیم و بعد از آن نیز با تمرین و تکرار سعی کنیم آن کار را به خوبی انجام دهیم، مثل یک بازیکن فوتبال که پس از یادگیری شروع به تمرین کردن میکند تا آموختههایش را بهتر و بهتر پیش ببرد و برای همیشه در ذهنش حک کند.
مهارت چیزیست که با تمرین وتکرار به دست میآید. به عنوان مثال برای خوب صحبت کردن باید آنقدر تمرین کنید تا بتوانید به راحتی آب خوردن با قدرت و تسلط صحبت کنید و نفوذ کلامتان نشان دهد که شما در این امر مهارت کافی دارید.
مهارت باید با شناخت و ادراک همراه باشد، یعنی وقتی به دنبال کسب مهارت در کاری هستید باید نسبت به آن کار شناخت، اطلاعات و درک لازم را نیز داشته باشید تا بتوانید هرچه بهتر و سریعتر به نتیجۀ دلخواهتان برسید.
شما میتوانید تنها با خواندن کتاب در زمینۀ موردنظرتان مهارت کافی به دست بیاورید و شروع به تمرین کنید.
بهتر است مهارتهایی که به دنبالشان میرویم متناسب با نیازهای جامعه باشد تا بتوان با کسب مهارت، ایجاد اشتغال و کارآفرینی کرد.
البته مهارت شامل موارد بسیار زیادی میباشد از جمله:
مهارتهای رفتاری
مهارتهای شغلی
مهارتهای اجتماعی و… که هرکدام زیر شاخههای متعددی دارند.
خوشبختانه جوانان سرزمین ما استعدادها و مهارتهای فراوانی دارند که اگر سعی در شکوفایی استعدادها و افزایش مهارتها داشته باشند و در این راه تلاش کنند نتایجی باورنکردنی حاصل میشود که نه تنها برای خودشان بلکه برای دیگران نیز مفید و مؤثر خواهد بود.
شما بعد از خواندن این مقاله دیدی وسیع تر نسبت به مهارتهای امروزه تان بدست خواهید آورد و یک دید بلند مدت از مهارت هایی که باید در این ۶ سال باقی مانده بدست آورید !
فقط امروز میتوانید برای فردا برنامه ریزی کنید!
اما مهارت هایی که در آینده (در سال ۲۰۲۰) برای موفقیت و کسب ثروت باید داشته باشیم :
احساس سازی
هوش اجتماعی
تفکر نو و وفق پذیری
بوم شناسی نوین رسانه ها
تفکر کامپیوتری
پیوند صلاحیت فرهنگی
مدیریت انباشت شناختی
طراحی ذهنیت
مهارت میان رشته ای
همکاری مجازی
برای کسب مهارت شما میتوانید از قانون پارتو یا ۲۰-۸۰ نیز استفاده کنید. ۲۰ درصدص که بیشترین نتیجه را برایتان به دنبال دارد شناسایی کنید برای مثال در آموختن زبان واژههایی که بیشتر به شغل شما مربوط میشود را شناسایی کرده و بیاموزید سپس دایره لغاتتان را افزایش دهید.
می توانید مهارتهایی را که آموختهاید با دوستانتان به اشتراک گذاشته و شما نیز از آنها مهارتهای جدید بیاموزید.
این را به یاد داشته باشید که هرچه مهارتهای بیشتری را کسب کنید به همان اندازه پیشرفت خواهید داشت چرا که کسب یک مهارت به شما اعتماد به نفس، عزت نفس، آگاهی، دانش، درک، شناخت میدهد که هرکدام از این ماورد به نوبۀ خود برایتان ضروری و مؤثر میباشد.
پس از زمان خود به بهترین نحو استفاده کنید و اوقات فراغت خود را با کسب مهارتهای موردعلاقهتان پر کنید. همچنین مهارت بازاریابی!