برای کسایی که دغدغهی برند کردن کمپانی و محصولات خود را دارند، داشتن آگاهی به این نکته که چگونه در ذهن مخاطب خود ماندگار میشوند ضروری است.
راهکار های متنوعی برای این تحقق این مسئله وجود دارد. یکی از این راهکارها ایجاد تگ لاین (Tagline) و اسلوگان (Slogan) مناسب است.
در این مطلب میخواهیم روش های ایجاد شعار تبلیغاتی مناسب را معرفی کنیم.
برای این کار بهتر است ابتدا تفاوت Tagline و Slogan را بررسی کنیم. هر دو شعار تبلیغاتی هستند اما اگر تفاوت آنها را بدانیم، با هم اشتباهشان نمیگیریم !
Tagline ( تگ لاین ) :
تگلاین شعار ثابت و ماندگار شرکت شماست.
- همراه اول: «هیچکس تنها نیست!»
- دیجی کالا: «بررسی، انتخاب و خرید آنلاین»
- نایکی: «Just Do It!»
- اپل: «Think Different»
- سایپا: «سایپا، مطمئن»
- ایران خودرو: «راه تو را میخواند»
- و…
Slogan ( اسلوگان ) :
اسلوگان شعارهای متغیر یک برند است که در فعالیتهای بازاریابی و تبلیغات، برای کمپین های مختلف متناسب با ویژگی های آن کمپین متفاوت ظاهر میشود.
بعنوان مثال:
- «خوش خطی برازنده شماست!» – همراه اول؛ کمپین فروش خطوط رند
- «حسابی راحت!» – بانک دی؛ خدمات بانکی اینترنتی (این شعار هم در نوع خود یکی از جالب ترین هاست! اگر دقت کنید، به دو طریق می توان آن را خواند، که هر دوی آن ها مرتبط به اینترنت بانک است!)
- «خودشو نمی گیره!» – فامیلا؛ شعار استفاده شده در روغن ذرت
- و…
حالا که با این دو نوع شعار تبلیغاتی آشنا شدیم، این ده روش را برای خلق تگلاین جذاب و تاثیرگذار به شما معرفی میکنیم. منبع اصلی این مقاله نشریه Inc میباشد که از قول کارآفرینان مطرح چندین استارتآپ، دست به تحریر این مطلب زده است.

۱) تگ لاین باید ساده باشد:
Derek Capo از شرکت Next Step China:
« اگر شما نتوانید در ۵ الی ۷ کلمه، مفهوم خدمات، چشم انداز و اهداف برند خود را بیان کنید، در ارتباط بامخاطبان خود به مشکل خواهید خورد.
یک شعار تبلیغاتی، صرفا این نیست که بخواهیم کالا یا خدماتمان را توضیح دهیم! در Tagline، شما به نوعی باید راستا و چشم انداز شرکتتان را برای مخاطب به نمایش بگذارید.»
۲) از تاثیر جلسات بازاریابی در آن جلوگیری کنید:
Amanda Aitken، کتاب The Girl’s Guide to Graphic Design:
جملاتی مصنوعی و خشک و بی روح، مثلا جمله «خیلی خوبه» از مک دونالد یا «میخواهمش!» از شرکت سورس و… این چنین جملاتی واقعا از بطن جامعه سرچشمه نگرفته و صرفا تلاش می کند تا یک مفهوم را تلقین کند و معمولا این روند با شکست مواجهه میشود.»


۳) داستان تعریف کنید:
Jordan Fliegel از شرکت CoachUp:
۴) پیشنهادات خود را توضیح دهید:
Brittany Hodak از شرکت ZinePak:
«درست است که بهترین شعارها آنهایی هستند که ساده و قابل حفظ کردن باشند؛ اما نکتهای دیگر نیز وجود دارد: «شرکت شما چه کار می کند؟»
یک تگلاین باید به مشتریان بالقوه شما بفهماند که چه کار میکنید و حتیالامکان، دلیل تمایزتان را نیز برای مشتری بالقوه روشن و مشخص کند!»


۵) صادق باشید:
Raoul Davis، از گروه صنعتی Ascendant:
«مطمئن شوید که تگلاینتان یک تصویر کلی را از شرکت و خدماتتان ارائه میدهد. البته با رعایت این نکته که فعالیتهای برندسازی در صورتی موفق خواهند بود که همه چیز براساس بیان حقایق و صداقت باشند!
سعی نکنید به دروغ دلبری کنید! عشق و علاقه مشتری به یک خدمات و یا یک برند، در پی صداقت آن برند با مشتریانش به دست میآید.
۶) بامزه هم میتوانید باشید!
Danny Boice از Speek:


۷) به دوباره خوانی نیاز نداشته باشد:
Logan Lenz از Endagon:
«یک شعار تبلیغاتی مناسب نیاز به بازخوانی نخواهد داشت! بار اولی که مخاطب با آن مواجهه میشود، مفهومش را درک میکند و میفهمد که با چه چیزی قرار است رو در رو شود. از جملات کنایهآمیز و استعارهها بپرهیزید. شما قرار نیست نوبل ادبیات دریافت کنید؛ مخاطبانتان هم قرار نیست با خواندن شعار تبلیغاتی شما، فرهیخته شوند.»
۸) کوتاه و ساده:
Adam DeGraide از Astonish:
«تگلاین باید قوی و پرمحتوا باشد، اما کوتاه! کلمات کلی میتوانند کمکتان کنند. سعی کنید جملهای کوتاه اما سنگین طراحی کنید. بطور مثال «دوست» یک تعریف با مفاهیم بسیار و گسترده میباشد.
«ما دوست شما هستیم»: این جمله شامل حس پشتیبانی، خوشحالی، اعتماد، همکاری و… میباشد؛ تنها با استفاده از سه کلمه!»


۹) مخاطب را سرگرم نکنید!
Abby Ross از ThinkCERCA:
«تگلاین قرار است برندتان را معرفی کند و با یک جمله کوتاه، به نحوی در مورد شما توضیح بدهد؛ اما قرار نیست در مورد تعداد کارمندان، سال تاسیس، حقوق دریافتی کارکنان و… توضیح دهد!!
لازم نیست تگ لاینتان زیباترین و دلانگیزترین باشد، لازم نیست حتما با آهنگ و ملودی باشد، لازم نیست که حتما مانند یکی از اشعار گوته یا شکسپیر، به گونهای پرمعنی باشد که همه خشکشان بزند! هدف تگلاین معرفی شماست، نه سرگرم کردن مخاطبانتان!»
۱۰) با یک سناریو پیش بروید:
Rameet Chawla از Fueled:
«سعی کنید با یک روند فکری جلو بروید و هر از چندگاهی اگر لازم باشد، تگلاینتان را آپدیت کنید! شما و شرکتتان هدف مشخص و واحدی دارید و برای دستیابی به آن تلاش میکنید و راستای شما، راستای رسیدن به این اهداف است. این موضوع را حتی مشتریان شما نیز متوجه می شوند، و تاثیر مثبتی بر آن ها دارد.»

